Matti NewsБлаготворителна изложба "Големият взрив"

През месец март, след изключително успешния втори формат на “Супа от сърце“, искаме да ви представим още едно уникално събитие, от което имаме удоволствието да бъдем част – изложба “Големият взрив”, #красотаскауза. Организатори на събитието са Фондация Сошъл Фючър – Jamba, Proface и Event Cafe Boutique. Целта на събитието е да се съберат средства за ремонт на обект в квартал Лозенец. Той ще бъде превърнат в социално предприятие за обучения, разкриващо и работни места в София, където работят служители с различни възможности.

„Нашата цел е да подкрепим развитието на хората с различни възможности, да създадем ново социално предприятие с база за кулинарни и бариста обучения със съпътстваща арт терапия и да променим обществените нагласи.“ – разказва Йоана Колева, председател на фондация “Сошъл Фючър” и директор на Jamba -Хъб на възможностите.

До този момент от фондацията предлагат курсове по кулинарни умения по програма на Столична община, на младежи с интелектуални затруднения. Менторите им виждат, че освен в готварството, те са добри и в други области и ги насърчават да се занимават с различни техники на рисуване. След всяко занятие остава картина, носеща определена красота и смисъл. Патрон на изложбата е д-р Иванка Шалапатова, Mинистър на труда и социалната политика, която ще открие изложбата.

Всички картини можете да видите на сайта на Jamba.

„Подкрепяйки таланта на един, ние подкрепяме всеки да твори, да развива способностите си и да има смелостта да ги покаже пред публика, за да се конкурира наравно с колегите си, без оглед на здравословни и други ограничения.“ – казва Йоана Колева.

А ние то Matti сме много щастливи, че успяваме да се включим като партньор на събитието. За нас бъдещето принадлежи на всеки, който има силата да вярва в мечтите си и да работи за тяхното осъществяване.

Чакаме ви във Vivacom Art Hall от 1 до 7 март, ул. Оборище №5, София. 🍒